Månegartneriets skolehage, etablert i 2015 av engasjerte ildsjeler, er en unik læringsarena som fremmer barns helse og trivsel gjennom praktisk, naturbasert undervisning. Skolehagen er en del av Skolehagenettverket i Fredrikstad og drives av lærere utdannet ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) på Ås. Tilbudet er tilpasset skolens læreplaner og har siden oppstarten vært en læringsarena for elever fra 5., 6. og 7. trinn hvor vi har tatt imot elever fra skoler som Cicignon, Torp, Begby, Sagabakken, Gudeberg, Borge og Kjølberg.

I motsetning til tradisjonelle klasserom, tilbyr skolehagen en mulighet for fysisk aktivitet, frisk luft og praktisk læring. Elevene får erfare mestring gjennom oppgaver som planting, luking og høsting, noe som styrker både deres fysiske og mentale helse. For barn som kan oppleve utfordringer i den vanlige skolehverdagen, gir skolehagen en alternativ og berikende arena for trivsel og personlig utvikling. Den sosiale dimensjonen spiller også en viktig rolle, da skolehagen skaper et fellesskap der samarbeid og samhold er i fokus.

I Månegartneriets skolehage lærer barna om biologisk mangfold, økologiske kretsløp og bærekraftige metoder for matproduksjon. Dette gir dem verdifull innsikt i hvordan verden henger sammen, samtidig som de får en dypere forståelse for naturens betydning i hverdagen. Skolehagen viser barna reisen fra jord til bord og tilbake til jorda igjen – en helhetlig læringsprosess som kombinerer teori med praksis.

Lurer du på om skolehage er noe for din skole?
Ta kontakt med Anna Helene på 400 46 107
eller Linn på 942 03 242

Skolehagen i Månegartneriet

Det er ikke urtene, trærne, blomstene eller fruktene vi gir våre barn i skolehagen, men kjærlighet til naturen, kjærligheten til arbeidet, til hjemmet og til jorden, og frem av disse gaver spirer andre smukke blomster, som i barnas hjertelag og karakter bringer rike frukter.”

Henriks Solheim, Skolehagebestyrer 1931.