Dato:
Søndag 15. september
Klokkeslett:
13:00 — 16:00
I samarbeid med Øystein Hvamen Rasmussen presenterer Månegartneriet i dyrkingssesongen 2024 en familierettet serie der du og dine får mulighet til å grave dypere i vesentlige emner knyttet opp til matproduksjon og naturbruk.
Hver seanse avsluttes med tilvirking av et lite felles måltid basert på det som er i sesong i Månegartneriets værskjermede og flotte utekjøkken. Vi vil i løpet av 8 utvalgte søndager være innom et bredt spekter av gjøremål, som såing, kompostering, bekjempelse av uønskede vekster, høsting, sanking av frø, enkelt dyrehold, bearbeidelse av råvarer, klargjøring av jorda for vinter, kniv- og øksekunnskap, bål- og vedkunnskap og mye mer! Matproduksjonen på Månegartneriet er selvfølgelig basert på økologiske prinsipper.
ØYSTEIN HVAMEN RASMUSSEN
Øystein Hvamen Rasmussen er småbruker, naturmann, musiker og småbarnspappa. Gjennom de siste 15 år har Øystein ervervet seg kunnskap om de fleste aspekter ved å drive et matproduserende småbruk og har i tillegg i forbindelse med småbrukets beliggenhet også omfavnet jakt, fiske og sanking som en viktig del av sin livsstil. Fra 2019-2023 var Øystein ansatt som Oslo kommunes Bybonde og driftssjef for det urbane småbruket og relasjonelle kunstverket Losæter i Bjørvika, Oslo. I løpet av denne perioden formidlet Øystein kontinuerlig til delegasjoner fra inn- og utland, politikere, videregående skoler, barneskoler, barnehager, og arrangerte i tillegg de sagnomsuste «Åpen arbeidsdag» hver onsdag for alle som ønsket å komme nærmere maten vi spiser og forståelsen av økosystemet vi er så avhengig av.